A Treston ergonómiai szakértelme erős nyereség

 

Jonna Patama, a Treston Ergonómiai Bútorok Termékcsoport menedzsere nyilatkozott, akit a Finn Ergonómiai Társaság (ERY*) igazgatóságába választottak.
Az ERY az ergonómiát alkalmazó emberek és az ergonómiát támogató közösségek szervezete. 2019-ben az Igazgatóság tagjai közé tartoznak például a Finn Foglalkozási Egészségügyi Intézet, a Munkahelyi Biztonsági Központ, a Regionális Államigazgatási Ügynökségek, a felsőoktatási intézmények és az üzleti világ szakértői.

„Munkám során láthattam, hogy hogyan valósulhat meg az ergonómia, a gyakorlatban, a munkamódszerekben, illetve a munka tervezése során az ipari vállalatoknál. Éppen ezért nagyon jó, ha a Finn Ergonómiai Társaság tevékenysége révén növekedhet az egyes vállalatok ergonómiai tudatossága és annak gyakorlati megvalósítása. Azt hiszem, nagyon jó esélyünk van arra, hogy megerősítsük az ergonómia fontosságának megértését a jövőbeni Finnországban”, mondja Jonna Patama.

* Az ERY küldetése: az ergonómia területén végzett tevékenységekkel kapcsolatos információk közvetítése, a kutatók, fejlesztők és alkalmazók közötti kapcsolatok kialakítása, valamint az ergonómia elveinek és gyakorlati alkalmazásainak a nyilvánosság felé történő ismertetése. Az ERY célja, hogy előmozdítsa a területen végzett kutatást, képzést és kommunikációt, valamint támogassa a gyakorlati ergonómiai munkát. Tevékenységében a társadalom az ergonómiai információk nemzeti és nemzetközi cseréjére és az ergonómiai szakértelem hálózatba szervezésére összpontosít. A társadalom az ergonómia nemzetközi szabványosítást követi, és részt vesz a nemzeti ergonómiai képzés fejlesztésében. (forrás: http://www.ergonomiayhdistys.fi/yhdistys/)