Az ESD munkaállomások porfestése

Mi az ESD porfestés?

Az ESD bevonatú festék, más néven ESD porbevonat, egy speciális felületkezelési eljárás, amelyet az ESD elleni védelmet igénylő felületekre alkalmaznak. Ez magában foglalja egy vezetőképes porréteg felvitelét egy hordozóra (például fémre), elektrosztatikus vonzás és hőkeményedés kombinációjával. Ennek a bevonatnak az elsődleges célja, hogy szabályozott utat hozzon létre az elektromos töltések elvezetéséhez, biztosítva, hogy a beépített statikus elektromosság ne károsítsa a közeli érzékeny alkatrészeket.

A Treston ESD munkaállomások félig vezető festékfóliával rendelkeznek

Minden Treston ESD kompatibilis munkaállomás világosszürke (RAL 7035) színű és félig vezető festékfóliával rendelkezik. A bevonat epoxi- és poliésztergyantán alapul, és kifejezetten az ESD-védett területekre (EPA) fejlesztették ki.

A félvezető festékfólia kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, azaz kopás- és ütésállósággal, valamint rugalmassággal. Nem karcolódik könnyen, és ellenáll a vegyszerek, zsírok és oldószerek hatásának.

Az ESD porszórt munkapadok használatának előnyei

Az ESD bevonatú acél munkapadok számos előnnyel rendelkeznek az ESD szőnyegekkel vagy a nem ESD munkapadokon lévő laminátummal szemben.
Íme néhány előny:

  • ESD védelem
    Az ESD porszórt munkaasztalokat úgy tervezték, hogy teljes ESD-védelmet nyújtsanak az egész munkaállomáson. Az ESD porbevonat szabályozott utat biztosít a sztatikus töltés elvezetéséhez. Ez a munkaállomás minden részére vonatkozik, a munkaasztal keretétől a polcokig és a szemetessínekig.
  • Tartós és felhasználóbarát
    A hagyományos munkaasztalok speciális ESD szőnyegeihez vagy ESD laminált asztallapjaihoz képest az ESD porbevonat hosszú távon is hatékony marad, gyakori csere nélkül.
    Az ESD porszórt munkaasztalok folyamatos védelmet nyújtanak további ESD szőnyegek vagy gyakori áthelyezés nélkül. Ez minimalizálja a munkafolyamat megszakítását, zökkenőmentesebb és termelékenyebb működési folyamatot biztosítva.
    Az ESD tulajdonságok, az ergonomikus kialakítás és a szerkezeti tartósság zökkenőmentes integrációját kínálják, kielégítve a modern munkakörnyezet egyedi igényeit.
  • Egyetlen földelési pont
    Az ESD porszórt padok és tartozékok esetében mindössze a keret földelésére van szükség, így a munkaasztal tartozékok, például a polcok vagy a szemetessínek földelése szükségtelen.

Minden Treston termék elérhető ESD változatban

Minden ipari munkaállomásunk elérhető ESD-biztos változatban. A munkapadok mellett elérhetők ipari ESD-biztos kocsik, polcok és szekrények, székekvilágítás és kiegészítők.

 

Tervezze meg saját ESD munkaasztalát!

Próbálja ki a Treston 3D konfigurátort.